środa, 30 listopada 2016

Pizza niekonwencjonalnie: błyskawiczne muffinki pizzerinki z tortilli

Pizza kolejny raz tu gości i raczej nigdy stąd nie zniknie, jako, że jest to podstawa mojej diety, a właściwie jej braku. Proszę nie oceniać, miłość nie wybiera, serce nie sługa! #dietetykhejtowałby
W każdym razie, przejdźmy do tematu. Pizzerinki, jak się pewnie domyślacie, nie smakują typowo jak tradycyjna pizza, ale mieszczą się w zakresie jej smaku. Jest to idealna propozycja, gdy chcemy nakarmić gości, a mamy bardzo mało czasu na przygotowanie. 
Tanie, dobre, łatwe - czego chcieć więcej?!



Składniki:
placki tortilli
sos pomidorowy
ser tarty
papryka
szynka 
cebula

Cebulę pokroić i zeszklić na patelni. Szynkę, paprykę pokroić w kostkę. Z placków tortilli wyciąć kółka (lub nie, jak to widać na zdjęciu :D ), wyłożyć nimi formę do muffinek. Posmarować sosem, wyłożyć farsz, posypać serem, piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni do 10 min. Jak ser się stopi, to oznacza, że dobre.





"Pająk zjadł muchę, lecz że prawo ceni, tłumaczy potomnym: „Byliśmy zmuszeni”"



3 komentarze:

  1. Bardzo ciekawy przepis, świetna alternatywa klasycznej pizzy którą można jeść w nieskończoność :)

    - - - -
    Zapraszam tutaj kontakt

    OdpowiedzUsuń
  2. Czy nie trzeba smarować formy olejem lub wykładać papierowymi foremkami do muffinek?Nie przywierają?

















    OdpowiedzUsuń